Какво става, ако

Сте решили да не пиете?
Ако решите, да не пиете алкохол, хората около нас би трябвало да Ви подкрепят и не трябва, да се чувствате притискани или насила да консумирате алкохол.

Съществуват много причини като здравето, семейството, обществото, поради които можете да избегнете консумацията на алкохол. Това може да стане по лични, културни и религиозни съображения.

Здравословният начин на хранене, добре подържаната фигура, редовното спортуване и въздържането от тютюнопушене също биха били от полза за Вашето здраве.


Притеснени сте от това, колко пиеете?
Лицата, които чувстват, че не могат да контролират количеството изпит алкохол в границите на умерената консумация, би трябвало да престанат да пият и/или да се  консултират  с лекар.

Пиенето може да Ви достави известно 'съживяване', но в по-дълъг период то само засилва чувството на депресираност. Ако Ви е трудно, да се справите сами с тази ситуация, препоръчително е, да се обърнете за помощ към личния си лекар. Хубаво е, да сте били при него, преди да са възникнали проблеми. Така и самият лекар ще е в по-добра позиция да ни помогне, ако това се наложи.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter