Когато ни предложат по още едно...

Понякога е трудно да откажем на приятелите си по още една напитка или ще се почувстваме неловко, че сме развалили купона, защото сме престанали да пием алкохол и сме минали на безалкохолно. Възможно е и да смятаме, че пиенето трябва да си заслужи парите и в случай че сме почерпили цялата компания, сега да е наш ред  да бъдем почерпени от останалите.

Добре е да избягваме почерпките „по едно от всеки"  в голяма група от приятели - не само ще спестим пари, но и няма да консумираме големи количества алкохол наведнъж.

Отпиваме на малки глътки от напитката, така ще увеличим времето за консумация. Не разрешаваме, да ни доливат, защото така губим представа, колко алкохол сме изпили.

Можем да предложим, да бъдем шофьорът на компанията за съответната вечер, с което ще спестим пари, ще спечелим одобрение и ще приберем безопасно всички в къщи.


Нека не забравяме, да се нахраним преди да излезем вечер навън, така няма да позволим на алкохола да достигне прекалено бързо до мозъка ни и ще успеем да запазим трезвата си преценка.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter