Maraschino, marrasquino или maraskino

 

Списък на съставките:

 

  • Етилов алкохол от земеделски произход
  • Дестилат от череши (ако се използва)
  • Аромати (ако се използват)
  • Вода
  • Захар


Производствен процес:

Maraschino, marrasquino или maraskino е безцветен ликьор, чийто аромат се придава основно от дестилат от череши от сорта „Мараска“ или спирт, получен след мацериране (накисване, за да се извлекат или концентрират аромати) на череши или части от череши в етилов алкохол от земеделски произход. Възможно е мацериране в дестилати от череши от сорта “Мараска”.

Maraschino, marrasquino или maraskino имат минимално съдържание на захар 250 г/1 л и могат да използват ароматизиращи вещества и препарати. Името му може да бъде допълнено с термина „ликьор“.

Алкохолен градус

Maraschino, marrasquino или maraskino, предлагани в търговската мрежа, имат минимално алкохолно съдържание от 24 об. %.

Разрешено

Добавяне на аромати.

Неразрешено

Използване на оцветители.