Nocino или orehovec
Списък на съставките:
- Nocino (етилов алкохол от земеделски произход)
- Дестилат от орехи (ако се използва)
- Аромати (ако се използват)
- Цвят (ако се използва)
- Вода
- Захар
Производствен процес:
Nocino е ликьор, чийто аромат идва основно от мацерацията (накисване, за да се извлекат или концентрират аромати) и/или дестилацията на цели зелени орехи. Допуска се и използването на ароматизиращи вещества и ароматизиращи препарати.
Nocino има минимално съдържание на захар от 100 г/1 л и името му може да бъде допълнено с термина „ликьор“. От 25 май 2021 г. на nocino е разрешено да се нарича „orehovec“.
Алкохолен градус
Nocino-то, предлагано в търговската мрежа, има минимално алкохолно съдържание от 30 об. %.
Разрешено
Добавяне на цветове и аромати.
Няма