Ароматизирана водка

 

Съставки

  • Водка
  • Аромати
  • Цвят (ако се използва)
  • Вода
  • Захар

Производствен процес:

Ароматизираната водка е водка, на която е придаден преобладаващ аромат, различен от този на суровините, използвани за производството на водката.
Ароматизираната водка може да бъде подсладена, подложена на блендинг, ароматизирана, отлежала или оцветена. Когато ароматизираната водка е подсладена, крайният продукт трябва да съдържа по-малко от 100 грама на литър подслаждащи продукти, изразени като инвертна захар. Официалното наименование на ароматизираната водка може също така да бъде наименованието на всеки преобладаващ аромат в комбинация с думата „водка“. Терминът „водка“ на всеки официален език на Съюза може да бъде заменен с „vodka“.

Алкохолен градус

Ароматизираните водки, предлагани в търговската мрежа, имат минимално алкохолно съдържание от 37,5 об. %.

Разрешено

* Ароматизирана водка може да бъде подсладена, смесена, ароматизирана, отлежала или оцветена.

                   * В ароматизираната водка са разрешени максимум 100 г захар/1 литър.

Няма