Дестилатна спиртна напитка от гроздови джибри

 

Списък на съставките:

 

  • Дестилат от гроздови джибри
  • Вода
  • Захар (ако се използва)
  • Цвят: обикновен карамел (ако се използва)

Производствен процес:

Дестилатна спиртна напитка от гроздови джибри, се произвежда само и единствено от гроздови джибри (кожи, семена и стъбла от грозде от винопроизводство), които са ферментирали и дестилирани, чрез водна пара или след добавяне на вода. Утайките (мая и други частици от производството на вино) могат да се добавят до ограничение от 25 кг на 100 кг джибри и при условие, че утайката не произвежда повече от 35% от алкохола в крайния продукт.

Дестилацията трябва да се извърши в присъствието на самите джибри и е разрешена повторна дестилация, като всяка дестилация се извършва под 86 об.%. Дестилатът трябва да има съдържание на летливи вещества най-малко 1,4 г / 1 литър чист алкохол и максимално количество на метанол от 10 г / 1 литър чист алкохол.

Алкохолен градус

Дестилатните спиртни напитки от гроздови джибри, прдлагани в търговската мрежа, имат минимално алкохолно съдържание от 37,5 об.%.

Разрешено

Добавянето на карамел за адаптиране на цвета и добавянето на захар, за „закръгляне“ на вкуса. Добавянето на захар е ограничено до максимум 20г/1л.

Неразрешено

Добавянето на друг вид алкохол и използването на ароматизанти.