Дестилатна спиртна напитка от плодови джибри
Списък на съставките:
- Дестилат от плодови джибри
- Вода
- Захар (ако се използва)
- Цвят: обикновен карамел (ако се използва)
Производствен процес:
Дестилатна спиртна напитка от плодови джибри е спиртна напитка, която а) се произвежда изключително чрез ферментация и дестилация на плодови джибри, различни от гроздови джибри, и са изпълнени следните две условия:
— всяка от дестилациите е извършена до 86 об. %,
— първата дестилация е извършена при наличието на самите джибри;
Дестилатна спиртна напитка от плодови джибри има минимално съдържание на летливи вещества от 200 г/хл при 100 об. % алкохол и максимално съдържание на метанол 1 500 г/хл при 100 об. % алкохол.
Алкохолен градус
Дестилатните спиртни напитки от плодови джибри, предлагани в търговската мрежа, имат минимално алкохолно съдържание от 37,5 об.%.
Разрешено
Добавянето на карамел за адаптиране на цвета и добавянето на захар за „закръгляне“ на вкуса. Добавянето на захар е ограничено до максимум 20 г / 1 л.
Неразрешено
Добавянето на друг вид алкохол и използването на ароматизанти.