London gin

 

Списък на съставките:

 

  • Дестилат от етилов алкохол от земеделски произход и растителни суровини
  • Захар (ако се използва)
  • Вода

 Производствен процес:

Лондонският джин е вид дестилиран джин, произведен от етилов алкохол от земеделски произход (специално произведен до строги аналитични параметри) и чийто аромат е изключително от повторна дестилация на алкохола в присъствието на плодовете на хвойната и всички други естествени растителни материали. Полученият дестилат, който трябва да има преобладаващ вкус на хвойна, трябва да съдържа не по-малко от 70 об. % алкохол.

Ако се добавя допълнителен алкохол отземеделски произход, то той трябва да отговаря на същите критерии за чистота,съответстващи на първоначалната дестилация. Добавеното подслаждане е ограничено до не повече от 0,1 г на 1л и използването на оцветители и всякакви други съставки (различни от вода) е забранено. Името лондонски джин може да бъде допълнено с термина „сух/dry“.

Алкохолен градус

Лондонският джин, предлаган в търговската мрежа, трябва да има минимално алкохолно съдържание от 37,5 об.%.

Разрешено

Използването на карамел за адаптиране на цвета (във всички ромове с изключение на тези с наименование „традиционни“) и добавяне на захар за „закръгляне“ на вкуса. Според разпоредбите в новия регламент за спиртни напитки, който влезе в сила считано от 25 май 2021 г., добавянето на захар е ограничено до максимум 20 грама на литър ром.)

Неразрешено

Добавяне на аромати, оцветители, подсладители (над 0,1 г/1 л) или други съставки.