Nocino или orehovec

 

Списък на съставките:

  • Nocino (етилов алкохол от земеделски произход)
  • Дестилат от орехи (ако се използва)
  • Аромати (ако се използват)
  • Цвят (ако се използва)
  • Вода
  • Захар

Производствен процес:

Nocino е ликьор, чийто аромат идва основно от мацерацията (накисване, за да се извлекат или концентрират аромати) и/или дестилацията на цели зелени орехи. Допуска се и използването на ароматизиращи вещества и ароматизиращи препарати.

Nocino има минимално съдържание на захар от 100 г/1 л и името му може да бъде допълнено с термина „ликьор“. От 25 май 2021 г. на nocino е разрешено да се нарича „orehovec“.

Алкохолен градус

Nocino-то, предлагано в търговската мрежа, има минимално алкохолно съдържание от 30 об. %.

Разрешено

Добавяне на цветове и аромати.

Няма